woensdag 30 juni 2010

Maleisie, de eerste paar dagen


Toch nog 24 uur onderweg. Om 09.00 van huis vertrekken en de volgende dag 09.00 aankomen (lokale tijd 15.00) op KL zoals de locals het noemen. Best grappig want, collega Dennis en zijn vriendin vlogen om 21.00 en kwamen op precies dezelfde tijd aan. Ach, ik kan wel al drie landen op mijn lijstje zetten voor deze vakantie (Duitsland, Dubai en Maleisie). De stad Kuala Lumpur...... ...is met afstand de meest ranzige stad waar ik totop heden ben geweest. Het hostel (Red Dragon Hostel) is, onze kamer dan, prima. Een goed bed en airco, wat wil een mens nog meer? Dat vroeg ik maar eens aan Dennis en Boukje die een kamer twee bedden zonder airco & zonder ramen hadden uitgekozen/gekregen. Het stonk daar zo enorm dat we alle vier in de lach schoten, onze tassen hebben weggegooid en door de stad zijn gaan lopen.
Na een klein half uurtje zaten we met zijn vieren aan het Tiger Beer, wat zeer goed smaakt! Best gezellig zo op straat. De Maleisen kijken je aan alsof je een clown bent met je blonde haar, zwerfkatten willen aan je likken, maar dat laat je niet toe en de ratten bouncen lekker mee op de muziek die uit een paar krakkemikkige boxjes komt. Eten was trouwens ook prima te doen! Geen kwaad woord over de mensen hier trouwens. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam en wil graag een praatje met je maken. " Yes Holland! Velly nice Football!" 's Avonds zijn er nog flink wat Tigers en andere soorten bier door onze handen gegaan in een of andere juppenbar. 
Denk aan de wat rijkere Maleis met een jonger meisje (hoertje??) naast zich + een fles whiskey. Wel een supergrappige MC die een geheel eigen versie van Right Said Fred (I'm to sexy for my car) had gemaakt. Soort van persiflage van de voetballer Ronaldo. Is waarschijnlijk iets waar je bij moest zijn om erover mee te kunnen lachen..

De Petronas Towers. Dit waren twee torens waar ik toch wel van onder de indruk was (ben). Prachtig bij nacht en zeker ook mooi bij daglicht (foto's komen nog, kan ik niet op een computer zetten). Om Ronald te citeren, " Bij de Eiffeltoren loop je al klikkend langs en hier kun je wel een half uurtje naar kijken." Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens! Misschien vind ik ze echter wel mooi omdat de rest van de stad zo lelijk en vies is. Het ruikt naar........iets en alle gebouwen zijn lelijk.
 De Batu Caves
De must see in de buurt van KL als je de mensen mag geloven. Wij de bus in voor twee kwartjes en gaan met die banaan! Aankomst, prachtig, een gouden Budha van tientallen meters hoog en daarna een trap op van ruim 270 treden zo de berg in. Dat belooft wat! Tussen de wilde aapjes (die langs je heen springen, glijden etc.) naar boven lopend werden we getrakteerd op een mooi uitzicht over KL. Eenmaal binnen was het een stuk koeler dan buiten (35 graden en een luchtvochtigheid waar je u tegen zegt). Een tip voor als je er nog eens komt. Niet te hard lopen want je bent er in 5 minuten doorheen. Wel een hele mooie plek zo vlak buiten een stad met een paar miljoen inwoners!
Genoeg geschreven over dag 1 & 2. Morgen verder richting Borneo waar de vakantie echt gaat beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten